Transportbedrijf belevert Kruidvat met EcoCombi's

Duurzame EcoCombi

18-07-2016 09:13 | Door: Chris Thijssen

Vervoersbedrijf Cornelissen Transport heeft twee duurzamere EcoCombi's in gebruik genomen voor Kruidvat. Hiermee zegt het bedrijf de uitstoot van CO2 en fijnstof te verminderen.

Dat schrijft TTM. EcoCombi’s, ook wel Langere en Zwaardere Vrachtautocombinaties (LZV’s) genoemd, zijn vrachtwagens die meer vracht kunnen vervoeren dan een gewone vrachtautocombinatie, terwijl het brandstofverbruik nauwelijks stijgt. Dit maakt het transport duurzamer.

Chauffeurs rijden de dubbele city-LZV’s dagelijks vanuit het distributiecentrum van A.S. Watson, het moederbedrijf van Kruidvat, in Heteren naar de ontkoppelpunten van Cornelissen Transport.

Daar leveren de chauffeurs Kruidvat-producten af. Met kleinere combinaties die na de ontkoppeling van de LZV’s ontstaan, worden die producten vervolgens naar Kruidvat-filialen in het noorden en zuiden van Nederland vervoerd.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: TTM | Foto: Franklin Heijnen, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek