Volvo lanceert truck voor efficiënter transport

Efficiënt transport

19-07-2016 18:21 | Door: Chris Thijssen

Volvo Trucks Nederland introduceert een Volvo FH die beschikt over verschillende brandstofbesparende innovaties. Dit leidt volgens de fabrikant tot 5 procent brandstofbesparing en een hoge gemiddelde snelheid.

De truck behoort tot het Fuel&Perfomance Concept van Volvo Trucks Nederland. De Volvo FH beschikt volgens de fabrikant over de nieuwste generatie Euro 6 stap C-motoren met het commonrail injectiesysteem. Daarnaast bevat de truck de automatisch schakelende versnellingsbank I-Shift.

Daarnaast dragen aerodynamische verbeteringen aan de cabine bij aan een lager brandstofverbruik. Zo heeft Volvo Trucks de bumperspoiler aan de voorkant, de zijspoilers, de spatschermen, de spatlappen en de wielkasten exacter afgestemd.

Efficiënter transport

Volvo Trucks kan naar eigen zeggen continu zowel de hardware als de software exact afstemmen om een optimale balans te krijgen tussen goede rijeigenschappen en een laag brandstofverbruik. Zo kunnen de motor en versnellingsbak hun gecombineerde mogelijkheden benutten voor efficiënter transport, stelt de fabrikant.

"Goede rijeigenschappen combineren met een laag brandstofverbruik is een veel grotere prestatie dan alleen afzonderlijk focussen op rijeigenschappen of brandstof-efficiency", zegt Jan Fijnaut, verkoopdirecteur bij Volvo Trucks Nederland.

"Een goede brandstof-efficiency is voor onze klanten ontzettend belangrijk. Dit mag echter niet ten koste gaan van de gemiddelde snelheid. Het besparen van tijd kan namelijk essentieel zijn voor een transportopdracht”, vervolgt Fijnaut. “Het handhaven van een hoge gemiddelde snelheid is daarom uitermate belangrijk."

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Volvo Trucks | Foto: Volvo Trucks (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek