‘Ladingen bundelen leidt tot duurzame logistieke sector’

Duurzame logistiek

02-08-2016 09:18 | Door: Chris Thijssen

De stuurgroep Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) start na de zomer pilots gericht op verduurzaming van de logistieke sector. De nadruk ligt onder meer op het bundelen van transporten, om lege kilometers te voorkomen.

De TKI bestaat uit Synple, CGI, TNO en Connekt. Een van de pilots die de stuurgroep na de zomer start, is de logistieke matchmakings-app weConnekt, waarbij logistieke professionals op een laagdrempelige manier potentiële samenwerkingspartners kunnen vinden.

Samenwerking in de logistiek maakt het volgens de betrokken bedrijven mogelijk om de bezettingsgraad van bijvoorbeeld vrachtwagens te verhogen, wat het aantal leeg gereden kilometers verlaagt.

Lege kilometers en CO2-uitstoot

Verregaande samenwerking biedt daarnaast mogelijkheden om ladingen te bundelen en tot verdere efficiëntieverhoging met multimodale oplossingen. Zo kunnen voertuigbewegingen worden verminderd, lege kilometers bespaard en CO2-uitstoot gereduceerd.

De projecten worden uitgevoerd in samenwerking met marktpartijen Wim Bosman, Refresco, SCA en Unilever. Deze bedrijven geloven volgens TKI in de kracht van ketensamenwerking als noodzakelijke stap naar een duurzame logistieke sector.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: TNO | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek