Moederbedrijf Google mag duurzame bezorgdrone testen

04-08-2016 12:15 | Door: Chris Thijssen

Alphabet, moederbedrijf van Google, heeft van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA goedkeuring gekregen om in vooraf aangewezen gebieden een bezorgdrone te testen.

Dat schrijft The Guardian. De bezorgdrone die Alphabet in het Project Wing ontwikkelt, moet pakketten vanaf 2017 sneller en duurzamer bezorgen dan conventionele bezorgmethodes.

Google testte zijn bezorgdrone in de Verenigde Staten al bijna twee jaar boven een privéterrein. Door een ontheffing van Nasa te gebruiken, kon Google de drone laten rondvliegen zonder verdere goedkeuring van de FAA.

Nu de luchtvaartautoriteit zijn goedkeuring heeft gegeven, kan Alphabet een groter gebied gebruiken voor zijn tests. Zo mag het bedrijf voortaan testen op locaties in onder meer Alaska, Nevada, Texas en New York. Daar mogen de drones tot ongeveer 122 meter hoogte vrij vliegen.

Kansen voor drones

De goedkeuring van de FAA kwam tegelijk met de toezegging van de US National Science Foundation om de komende vijf jaar $ 35 mln te steken in droneonderzoek. De Amerikaanse overheid ziet veel kansen voor de toepassing van drones.

Zo verwacht zij dat de drone-industrie de komende tien jaar meer dan $ 82 mrd oplevert voor de Amerikaanse economie. Tegen 2025 zou deze industrie bovendien 100.000 nieuwe banen kunnen genereren, aldus het Witte Huis.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: The Guardian, White House

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek