Fietsbezorgdienst Deliveroo haalt $ 275 mln op voor uitbreiding

duurzame bezorging

08-08-2016 07:54 | Door: Chris Thijssen

De online bezorgdienst Deliveroo, die maaltijden van restaurants per fiets bij de consument thuis of op kantoor aflevert, heeft $ 275 mln aan investeringen opgehaald.

Dat schrijft SkyNews. Het kapitaal, dat door verschillende investeerders bijeen werd gebracht, gebruikt Deliveroo voor uitbreiding.

Deliveroo bezorgt maaltijden van lokale restaurants, die anders niet zouden bezorgen. Koeriers op fietsen halen de bestelde maaltijden op en bezorgen deze in een warmhoudtas bij de consument. De duurzame Britse bezorgdienst is naast zijn thuisland actief in Duitsland, Frankrijk en Nederland, in de steden Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem, Rotterdam en Eindhoven.

Duurzame bezorging

Een vergelijkbare dienst is Foodora, sinds enige tijd actief in Nederland. Dit bedrijf, dat ook restaurantmaaltijden per fiets aflevert, zet ook in op uitbreiding. Zo wil het bedrijf zijn duurzame bezorging de komende tijd uitrollen in Nederland, Duitsland, Zweden en Frankrijk.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: SkyNews, Deliveroo | Foto: Sam Saunders, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek