DHL verkoopt eigen elektrische bestelauto's ook aan derden

15-08-2016 13:31 | Door: Hidde Middelweerd

Deutsche Post, wereldwijd bekend als DHL, start in 2017 met de verkoop van haar eigen elektrische bestelauto: de Streetscooter.

Het postbedrijf nam in 2014 de start-up Streetscooter over en was vanaf dat moment zelf verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van haar elektrische voertuigen. Nu gaat DHL de Streetscooter ook aan derden verkopen, liet een woordvoerder vrijdag weten tegenover Der Spiegel.

DHL start in 2017 met de verkoop en hoopt 10.000 elektrische voertuigen per jaar te produceren.

Elektrische bestelbus

De Streetscooter is een elektrische bestelbus met een actieradius van 120 kilometer. DHL claimt dat het gebruik van de Streetscooter kan leiden tot 50 procent minder onderhoudskosten en 80 procent minder reparatiekosten ten opzichte van conventionele bestelbussen, die op fossiele brandstoffen rijden.

De elektrische bestelbus beschikt daarnaast over een batterijmanagementsysteem. Hiermee kan de efficiëntie van de batterij gemaximaliseerd worden, door het gebruik van de bestelauto in kwestie te analyseren.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Gas2.org, Reuters | Foto: Deutsche Post (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek