Indiase havens zetten fors in op duurzame energie

17-08-2016 07:30 | Door: Hidde Middelweerd

Het Indiase ministerie van Scheepvaart gaat grootschalig zonne- en windenergie inzetten in de twaalf grootste havens van India. Dit meldt CustomsToday. In deze havens wordt een schare aan zonne- en windenergie installaties geplaatst, goed voor ruim 160 megawatt aan duurzame energie.

Enkele van deze havens zijn Mumbai Port, Kolkata Port en New Manglore Port. De uitrol van het plan begint in Vishakhapatnam Port, in het Zuidoosten van het land. Hier wordt voor 6.25 megawatt aan zonne-energie geïnstalleerd.

Groene havens

De installatie van duurzame energiebronnen is onderdeel van het Green Port Initiative, een initiatief van het ministerie van Scheepvaart om de koolstofemissies van Indiase havens terug te dringen. Daarnaast moet het initiatief de elektriciteitskosten van de havens reduceren.

Hoewel het Indiase ministerie van Scheepvaart verantwoordelijk is voor het plan, wordt de uitvoering ervan bekostigd door de havens zelf.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: CustomsToday | Foto: Robert Cutts via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek