Zalando verkleint transportafstanden met nieuwe distributiecentra

22-08-2016 15:00 | Door: Hidde Middelweerd

Zalando gaat nieuwe distributiecentra oprichten in Frankrijk en Polen, om klanten sneller te bedienen en transportafstanden te verkleinen.

Op dit moment bedient Zalando al haar klanten vanuit logistieke centra in Duitsland en Noord-Italië. Dit terwijl de e-commercegigant klanten heeft in maar liefst vijftien landen. Daarnaast neemt het aantal klanten gestaag toe; vorig jaar kwamen er drie miljoen klanten bij.

Distributie

De nieuwe distributiecentra komen te staan in de buurt van Parijs en Stettin, een stad in Polen. Met de opening van deze nieuwe centra, beëindigt Zalando haar exclusieve bezorging vanuit Duitsland. Hier staan momenteel drie logistieke centra, met een vierde in aanbouw.

Afstand verkleinen

In Stradello, Noord-Italië opende Zalando vorig jaar een klein distributiecentrum, dat momenteel 60 procent van de bestellingen vanuit Italië verwerkt. Dit centrum diende als pilotproject, om te testen wat de effecten zijn van het verkleinen van de afstand tussen het distributiecentrum en de markt.

De resultaten van dit pilotproject moeten wel positief zijn, getuige de plannen om nieuwe distributiecentra te openen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Gondola | Foto: Ralf Kothe via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek