Amazon start met afhaalservice bij tankstations Shell

23-08-2016 09:00 | Door: Hidde Middelweerd

Amazon en Shell slaan de handen ineen op het gebied van afhaalkluisjes. Momenteel beperkt de samenwerking zich tot een pilot in Duitsland, maar wellicht kunnen wij binnenkort ook onze pakketjes ophalen op een tankstation.

Het concept wordt momenteel getest in München. Hier ging de pilot in juli van start en kunnen klanten van Amazon hun pakketjes ophalen bij tien pompstations van Shell. Bij gebleken succes wordt de samenwerking mogelijk uitgebreid. Dit meldt het Duitse Handelsblatt.

Shell heeft ongeveer 2.000 pompstations in Duitsland staan.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten werkt Amazon al volgens een soortgelijk principe. Daar zijn afhaalkluizen van Amazon te vinden in verschillende filialen van kioskketen 7-Eleven.

Pakketbezorgers

Met dergelijke initiatieven wordt Amazon veel minder afhankelijk van pakketbezorgers. DHL bezorgt miljoenen pakketjes van Amazon per jaar. Dit wil de onlinewinkel graag terugdringen. Om deze reden presenteerde Amazon eerder dit jaar al een hybride drone, die het in wil zetten om pakketjes te bezorgen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Handelsblatt | Foto: Adam Matan, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek