Dit beoordelingssysteem moet scheepvaart verduurzamen

25-08-2016 15:00 | Door: Hidde Middelweerd

Het BICEPS netwerk, een consortium van multinationals dat duurzame scheepvaart wil stimuleren, start met een beoordelingssysteem op het gebied van duurzaamheid, speciaal voor vrachtschepen.

Het consortium gaat in de toekomst eerder gebruik maken van vrachtschepen die goed scoren op het zogeheten BICEPS Rating System. Hiermee creëert het een drijfveer om scheepvaart verder te verduurzamen.

Duurzaamheid

Door middel van het beoordelingssysteem wil het consortium volledige transparantie creëren over de duurzaamheidsprestaties van de verschillende rederijen. Op basis hiervan bepalen de multinationals van wiens diensten ze gebruik gaan maken. Rederijen worden beoordeeld op 5 thema’s, te weten: communicatie en rapportage over duurzaamheid, emissies, verbeterprojecten op het gebied van duurzaamheid, samenwerkingsprojecten en ambities op de lange termijn.

Veel uitstoot

De scheepvaart stoot van oudsher een hoge mate van zwavel, zwarte koolstof en CO2 uit. Om dit terug te dringen werd het BICEPS Netwerk opgericht. Dit is een consortium bestaande uit AB InBev, AkzoNobel, DSM, FrieslandCampina en Huntsman.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Biceps Network | Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek