Domino’s gaat drones inzetten om pizza’s te bezorgen

26-08-2016 07:15 | Door: Hidde Middelweerd

Na bezorgrobots wil Domino’s nu ook drones inzetten om pizza’s te bezorgen. Beide bezorgvarianten worden naar alle waarschijnlijkheid in 2017 geïntroduceerd in Nederland.

De kans dat we tegen die tijd zelf een drone aan de deur krijgen, is helaas klein. De drones worden waarschijnlijk alleen gebruikt voor plekken die moeilijk bereikbaar zijn, zoals afgelegen boerderijen. "Een dicht bevolkte stad heeft meer baat bij een bezorger op een e-bike, dus we kijken met dronebezorging naar andere situaties", zegt woordvoerder Nicky Claeys tegenover RTL Z.

Volgend jaar wordt de bezorgdrone waarschijnlijk in Nederland getest.

Drone

Domino’s werkt samen met dronebouwer Flirtey om het plan te realiseren, meldt The Guardian. Vandaag vond een eerste testvlucht plaats in Nieuw-Zeeland.

Om pakketjes met een drone te bezorgen, heb je toestemming nodig van inspectiediensten. Hier heeft Domino’s nog geen aanvraag voor ingediend. Er zijn dan ook nog geen concrete plannen voor een bezorgdrone in Europa, al zou Flirtey wel in gesprek zijn met Europese regelgevers.

Bezorgrobot

Eerder dit jaar introduceerde Domino’s de Domino's Robotic Unit, ofwel DRU. Deze zelfrijdende robot kan twee pizza’s per keer bezorgen en heeft een topsnelheid van 20 kilometer per uur. In Nederland wordt DRU als eerste getest op de campus van Universiteit Twente. Hier wordt hij begin 2017 geïntroduceerd.

 

 

Amazon

Domino’s is niet de eerste die met bezorgdrones aan de slag gaat. Amazon en Alphabet, het moederbedrijf van Google, zijn al een tijdje aan het testen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: The Guardian, RTL Z | Foto: Domino's (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek