Beijing lanceert app om fietsverhuur te bevorderen

30-08-2016 07:15 | Door: Hidde Middelweerd

Beijing heeft afgelopen donderdag een app gelanceerd die fietsverhuur in de Chinese hoofdstad moet bevorderen. De app vertelt gebruikers waar de dichtstbijzijnde huurstations zijn en hoeveel fietsen er op dat moment bij elk station beschikbaar zijn.

De Chinese stad hoopt op deze manier het gebruik van fietsen een boost te geven. Dit omdat september voor de deur staat, de drukste maand van het jaar in de hoofdstad. “China was ooit een koninkrijk van fietsers”, zegt Zhang Weimin, curator van het China Bicycle Museum. “We geloven dat dit binnenkort weer het geval zal zijn.”

Meer fietsen

Naast het lanceren van de app heeft Beijing 8.000 fietsen toegevoegd aan haar verhuurstations. Dit brengt het totale aantal huurfietsen in de stad op 68.000, veruit het grootste aantal ter wereld. Ter vergelijking: Buiten China heeft Parijs het grootste aantal huurfietsen ter wereld beschikbaar, maar dat zijn er minder dan 20.000.

Beijing distribueert haar fietsen aan meer dan 700.000 geregistreerde gebruikers.

Transport app

De nieuwe app wordt onderdeel van Beijing’s Transport app, een allesomvattende app omtrent transport in de stad. Zo hebben gebruikers bijvoorbeeld toegang tot actuele informatie over aankomsttijden en huidige locaties van bussen en files in de stad.

Binnenkort wordt hier informatie aan toegevoegd over de drukte in metro’s en de locaties van publieke laadpalen voor elektrische auto’s.

Luchtvervuiling

Beijing kampt al jaren met chronische luchtvervuiling en smogvorming. Vorige maand meldde het agentschap voor de bescherming van het milieu in Beijing echter dat het aantal schadelijke stofdeeltjes in de lucht is gedaald met 17,9 procent.

Ecofys, Royal HaskoningDHV en de China Academy of Transportation Sciences presenteerden vorig jaar een plan om de mobiliteit in Beijing te verduurzamen. Ook in dit plan speelden fietsen een sleutelrol.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: China.org.cn | Foto: Chris Brown via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek