B2C Europe en Parcer testen bezorgdrones in Nederland

30-08-2016 13:30 | Door: Hidde Middelweerd

Logistiekbedrijf B2C Europe en Parcer, ontwikkelaar van slimme brievenbussen, gaan gezamenlijk bezorgdrones testen in Nederland. Op deze manier kunnen bestellingen razendsnel bij de voordeur van klanten worden afgeleverd.

Online shoppers kunnen ervoor kiezen om hun bestelling via drone te laten bezorgen. Eén voorwaarde: klanten moeten wel beschikken over een pakketkluis of slimme brievenbus van Parcer. De test is dan ook vrij klein van schaal.

Hoe werkt het? De bezorgdrone beschikt over een RFID-baken, die een seintje geeft aan de brievenbus wanneer de drone in de buurt is. De brievenbus vangt dit signaal op en gaat vervolgens open, zodat de drone het pakketje erin kan laten vallen. Klanten kunnen ook van de drone gebruik maken als ze het pakketje retour willen zenden.

Regelgeving drones

De commerciële uitrol van bezorgdrones staat momenteel nog in de kinderschoenen. Eén van de hoofdredenen hiervoor is dat regelgeving nog een groot obstakel vormt. B2C Europe ziet in de nabije toekomst dan ook geen mogelijkheid om bezorgdrones op grotere schaal uit te rollen.

Ook de actieradius vormt nog een obstakel: momenteel kunnen de bezorgdrones een licht pakketje vervoeren over een afstand van 10 tot 15 kilometer.

Bezorgdrones

Steeds meer partijen houden zich bezig met het testen van bezorgdrones, zoals Amazon en Alphabet, het moederbedrijf van Google. Ook Domino’s startte onlangs met testen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Emerce

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek