Start-up die gebouwen slimmer maakt, haalt € 400.000 op

het team van qwiksense

30-08-2016 14:29 | Door: Erik Verheggen

Qwiksense heeft onder andere Stichting Doen binnengehaald als investeerder. De Nederlandse startup heeft een slim algoritme ontwikkeld voor gebouwen.

Het jonge bedrijf heeft € 400.000 groeikapitaal ontvangen van Stichting Doen en een aantal andere strategische investeerders zoals Draaijer+Partners, M+P ingenieurs, Topspin Investments en Siteworkers. Met dit kapitaal gaat QwikSense inzetten op versnelde groei.

Binnenklimaat

Sensoren van Qwiksense monitoren het binnenklimaat op werkplekniveau tot in het kleinste detail. CO2, temperatuur, luchtvochtigheid, bezetting, en andere parameters worden nauwkeurig gemeten en geanalyseerd. Vooral in het verhogen van de productiviteit schuilt een aanzienlijk besparingspotentieel, constateert de start-up.

“Hoe energieker de gebouwen, des te energieker de mensen"

“Hoe energieker de gebouwen, des te energieker de mensen”, zegt Rino Stevens, co-founder en COO van QwikSense. “Duurzaamheid bij gebouwen gaat verder dan energie-efficiëntie, het gaat ook over mensen. Door het verzamelen, analyseren en actiegericht beschikbaar maken van data met betrekking tot het leefklimaat en bezetting van gebouwen stellen wij onze klanten in staat gezondere en productievere werk- en leefomgevingen te creëren.”

QwikSense analyseert al enkele duizenden werkplekken bij onder andere Rabobank, Ahold, Nuon, Essent en de Gemeente Utrecht, met een maandelijkse double-digit growth. Het monitoren en analyseren van een werkplek kost € 6,25 per maand. Daar tegenover staat een potentiële productiviteitswinst van 5 tot 10 procent per werkplek, wat neerkomt op een besparing van ongeveer € 300 per werkplek, per maand.   

Door samen te werken met de strategische partners kan een totaaloplossing worden aangeboden, meldt Qwiksense. Hierdoor zijn de interne verantwoordelijken vervolgens in staat om het binnenklimaat aan te passen om zo de tevredenheid en productiviteit van werknemers te verhogen.

Scholen en zorginstellingen

Vooralsnog richt QwikSense zich op het gezonder en productiever maken van werkplekken, maar ook vanuit scholen en zorginstellingen is er interesse naar inzicht en optimalisatie van het binnenklimaat. In samenwerking met de Nieuwe Draai, een initiatief van Draaijer+Partners, zijn de eerste pilots met diverse scholengemeenschappen recent van start gegaan.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek