DPD gaat rijden met LNG-trucks van Scania

31-08-2016 07:00 | Door: Hidde Middelweerd

Pakketdienstverlener DPD heeft twee LNG-trucks van Scania aangeschaft. Op deze manier zet het bedrijf in op milieuvriendelijker transport, door middel van CO2-arme voertuigen.

DPD stelde onlangs een plan op haar CO2-reductie flink te reduceren. “De grootste uitstoot van CO2 is te wijten aan de kilometers die wij via onze vervoerders maken, dus is het logisch dat onze focus daar ligt,” zegt Peter Tuijtelaars, Quality, Security & Sustainability Coördinator bij DPD, in een persbericht. “We zien daarin een grote rol weggelegd voor biogas. Rijden op biogas levert een CO2-reductie van rond de 80 procent op. Ook de samenwerking met onze vervoerders is belangrijk.”

LNG-trucks

Transportbedrijven VLi uit Scharsterbrug en RUTOM Cargo uit Helmond nemen de LNG-trucks van Scania in gebruik. Beide transportbedrijven gaan de trucks ook internationaal inzetten. Douwe Noppert, directeur van VLi: “Wij maken onze buitenlandse kilometers nu ook al voor DPD en de CO2-reductie is natuurlijk het grootst als we zoveel mogelijk kilometers op LNG gaan rijden.”

De actieradius van de nieuwe LNG-trucks is ruim 700 kilometer. Dit is meer dan genoeg voor de routes die beide vervoerders op het oog hebben voor de Scania-vrachtwagens.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: DBD | Foto: DBD

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek