Hoe Bahri de scheepvaart verduurzaamt met big data

06-09-2016 09:30 | Door: Hidde Middelweerd

Bahri, de nationale scheepvaartmaatschappij van Saudi-Arabië, noemt big data dé manier om duurzame groei te verwezenlijken in de maritieme sector. Het concern start dan ook verschillende initiatieven op het gebied van big data, om de productiviteit en efficiëntie binnen de scheepvaart te vergroten.

Zo heeft Bahri een big data-platform opgericht, genaamd BahriData. Op dit platform verzamelt het concern data over al zijn activiteiten. Daarnaast heeft Bahri een team van experts in de arm genomen om deze data te analyseren, zodat de activiteiten van de scheepvaartmaatschappij zoveel mogelijk geoptimaliseerd worden.

Het team van experts ontwikkelt big data-modellen die in de toekomst direct bijdragen aan het verduurzamen van alle activiteiten van Bahri: van onderhoud van de vloot tot klantenservice.

Big data

“Big data speelt nu al een significante rol in de maritieme industrie”, zegt Ibrahim Al Omar, CEO van Bahri, in een persbericht. “Data-analyse levert bruikbare inzichten op, waar spelers in de transportsector direct op kunnen inspelen. Op den duur zorgt dit voor verbeterde efficiëntie en kwaliteit van alle activiteiten van een bedrijf.”

Bahri

Bahri heeft als doel om per 2017 de grootste aanbieder van maritieme diensten ter wereld zijn. De scheepvaartmaatschappij verwacht dit doel met data-innovatie te behalen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Bahri | Foto: Bahri

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek