Elektrische bus van ProTerra heeft actieradius van bijna 600 kilometer

15-09-2016 12:30 | Door: Hidde Middelweerd

Proterra, ontwikkelaar van elektrisch transport, presenteerde deze week de Catalyst E2: een elektrische bus met een actieradius van ruim 560 kilometer.

Proterra onthulde de elektrische bus tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Public Transit Association.

Actieradius

De Catalyst E2-serie wordt uitgerust met een batterij van 440 tot 660 kilowattuur, wat resulteert in een actieradius van 312 tot 560 kilometer op een volle batterij. Hoewel deze actieradius al indrukwekkend genoeg is, lijkt er nog ruimte voor groei. Zo behaalde de elektrische bus onder testomstandigheden een actieradius van bijna 1.000 kilometer.

Volgens Proterra kan de elektrische bus met deze actieradius elke openbaar vervoer route in Amerika afleggen op één volle batterij. Daarnaast zijn de kosten van de elektrische bus significant lager dan die van bussen op fossiele brandstoffen.

Proterra

Proterra timmert hard aan de weg. Het bedrijf verkocht dit jaar al 220 procent meer elektrische vervoersmiddelen dan in 2015. Met het debuut van de Catalyst E2 verwacht het bedrijf dat dit percentage alleen maar verder zal toenemen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Proterra | Foto: Proterra (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek