Damen Shipyards introduceert duurzame waterbus

30-09-2016 07:07 | Door: Hidde Middelweerd

Damen Shipyards lanceert binnenkort zijn allereerste waterbus. Het vaartuig heeft een hoge brandstofefficiëntie en wordt in de aankomende weken getest.

Dit meldt Damen in een persbericht.

Duurzame waterbus

De waterbus heeft een slanke romp en weegt aanzienlijk minder dan traditionele aluminium-schepen. Dit zorgt voor minder weerstand, waardoor de waterbus minder brandstof verbruikt.

Daarnaast is het vaartuig uitgerust met twee aandrijfmotoren met dubbele schroef. Ook dit draagt bij aan de brandstofefficiëntie. Daarnaast zorgt dit voor minder vibratie en geluidsoverlast. “De Damen Waterbus is bij uitstek geschikt voor drukke, stedelijke gebieden”, zegt Marcel Elenbaas, design & proposal engineer bij Damen, in het persbericht. “Het biedt een simpele en efficiënte manier om de kanalen in steden in te zetten voor openbaar vervoer." 

De waterbus kan snelheden bereiken van 40 kilometer per uur en kan maximaal honderd personen vervoeren.

Nederland

De eerste waterbus van Damen wordt voor het einde van het jaar gelanceerd in Nederland.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Damen Shipyards | Foto: Damen Shipyards

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek