Arriva bestelt 30 elektrische bussen voor Limburg

30-09-2016 10:27 | Door: Hidde Middelweerd

Arriva heeft 228 nieuwe bussen besteld bij VDL, waarvan er dertig elektrisch zijn. De elektrische bussen worden ingezet in Maastricht en Venlo.

Dit meldt VDL Groep in een persbericht.

Elektrische bussen

Theo Toussaint, hoofddirectie VDL Groep, in het persbericht: “We zijn zeer verheugd dat Arriva voor de stadsdiensten in Maastricht en Venlo voor elektrische varianten van de Citea SLF, Citea SLFA en Citea LLE kiest. Met deze schone en stille bussen wordt een bijdrage geleverd aan een beter leefmilieu en een belangrijke stap gezet in het verduurzamen van het openbaar vervoer in Nederland.”

Arriva heeft met de provincie Limburg afgesproken dat alle voertuigen van de vervoersdienst binnen 10 jaar elektrisch moeten zijn. Ook op de Waddeneilanden gaat Arriva meer elektrische bussen inzetten.

Arriva

Vervoersmaatschappij Arriva neemt vanaf 11 december al het openbaar vervoer van Veolia over, waar het busvervoer bij hoort. Daarom zijn er nieuwe bussen nodig, die door VDL Groep worden geleverd.

Met de deal, die deze week werd ondertekend, is zo’n € 60 mln gemoeid.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: VDL Groep ¦ Foto: David Anstiss via Wikimedia, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek