Wereldprimeur: Eerste vrachtvaarder voor auto’s en trucks op LNG

04-10-2016 14:14 | Door: Hidde Middelweerd

United European Car Carriers (UECC) neemt ’s werelds eerste LNG-vrachtvaarder voor het vervoer van auto’s en trucks (een zogeheten PCTC) in gebruik.

Dit meldt Nippon Yusen Kabushiki Kaisha, een Japanse rederij, in een persbericht. UECC is gezamenlijk eigendom van Wallenius Lines en Nippon Yusen Kabushiki Kaisha.

LNG

De PCTC (Pure Car and Truck Carrier), waarvan er binnenkort nog een wordt opgeleverd, kan zowel LNG als gas- en stookolie gebruiken. De PCTC wordt ingezet op Europese wateren, waar strikte regulaties gelden op het gebied van zwavelemissies. LNG stoot geen enkele vorm van zwavel uit. Daarnaast zorgt het gebruik van LNG voor beduidend minder CO2- en Nox-uitstoot.

Het vaartuig krijgt een lengte van 181 meter en kan bijna 4.000 auto’s vervoeren.

China

De nieuwe vrachtvaarder, genaamd Auto Eco, werd gebouwd door Kawasaki Heavy Industries en werd vorige week opgeleverd in de NACKS scheepswerf in Nantong, China.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Nippon Yusen Kabushiki Kaisha ¦ Foto: Nippon Yusen Kabushiki Kaisha

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek