PostNL vervangt 400 dieselauto’s door groener alternatief

05-10-2016 10:32 | Door: Hidde Middelweerd

Een op de drie bestelwagens van PostNL rijdt eind 2017 op groen gas. In de aankomende maanden worden vierhonderd bestelwagens die op diesel rijden, vervangen door een groener alternatief.

Dit meldt PostNL in een persbericht.

De bestelwagens op groen gas stoten bijna geen CO2 uit en hebben daarnaast een zeer lage uitstoot van fijnstof.

Diesel

“Op het moment dat een dieselwagen aan vervanging toe is, vervangen we die door een wagen op groen gas. Samen met de ruim 140 groene bestelwagens die al rondrijden, komt het totaal op minimaal 550 auto’s”, zegt Albert Rodenboog, directielid en voorzitter van de duurzaamheidscouncil van PostNL, in een persbericht.

Duurzaamheid

Onder de noemer Natuurlijk PostNL zet het postbedrijf zich in om steeds duurzamer te worden. Zo plaatst het bedrijf steeds meer zonnepanelen op de daken van de sorteercentra en vervangt het langzaamaan zijn hele vloot van dieselwagens met groenere alternatieven.

Ook worden de bestelwagens zo optimaal mogelijk beladen, zodat er zo efficiënt mogelijk wordt bezorgd.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: PostNL | Foto: PostNL

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek