Canadese start-up bouwt zelfrijdende robots voor fabriekshallen

06-10-2016 17:00 | Door: Hidde Middelweerd

Clearpath Robotics, een Canadese start-up gespecialiseerd in zelfrijdende robots, heeft een investering van $ 30 mln ontvangen. Het bedrag is bedoeld om zijn zelfrijdende robots, die worden ingezet in fabriekshallen, verder te ontwikkelen.

Dit meldt Fortune.com.

De robot, die Otto heet, is in staat om autonoom goederen te vervoeren en doet dit inmiddels al op de fabrieksvloeren van Amerikaanse machinebouwer Catterpillar en General Electric.

Zelfrijdend

Waar verschillende grote namen hard bezig zijn om zelfrijdende auto’s op de publieke weg te krijgen, focust Clearpath Robotics zich op fabriekshallen. “In tegenstelling tot publieke wegen, zijn fabriekshallen een gecontroleerde omgeving. Dit maakt ze bij uitstek geschikt voor de introductie van zelfrijdende voertuigen. Waar bedrijven als Google, Tesla en Uber nog steeds aan het testen zijn, zijn onze zelfrijdende voertuigen al commercieel beschikbaar", Matt Rendall, CEO van Clearpath Robotics, tegenover Fortune.com

“Omdat we autonome voertuigen voor fabriekshallen ontwikkelen, hebben we veel minder te maken met regelgeving”, vervolgt hij. “Daarnaast hoeven we veel minder te testen op veiligheid en hebben we minder kapitaal nodig.”

Eerder ontwikkelde Clearpath al een robot voor het Amerikaanse ministerie van Defensie, die autonoom mijnen kan detecteren en verwijderen.

Investering

Clearpath Robotics gebruikt een groot deel van de investering om nieuwe mensen aan te nemen in sales en marketing, om de zelfrijdende voertuigen op grotere schaal aan de man te brengen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Fortune.com

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek