Singapore zet groots in op duurzaam LNG

12-10-2016 16:16 | Door: Hidde Middelweerd

Singapore wil de LNG-hub van Azië worden. Het land speelt hiermee in op de groeiende vraag naar het duurzame aardgas.

Dit meldt The Straits Times.

Duurzaam LNG

De wereldwijde vraag naar LNG bedraagt momenteel 250 miljoen ton per jaar. De verwachting is dat deze vraag in de aankomende twintig jaar stijgt naar 400 miljoen ton per jaar. De haven van Singapore speelt hierop in door zijn aanbod van LNG in de aankomende jaren flink uit te breiden.

De opslagterminal op Jurong Island heeft momenteel drie tanks voor de opslag van LNG, met een totale opslagcapaciteit van 540.000 kubieke meter. Dit kan echter uitgebreid worden naar zeven tanks, met een totale capaciteit van 800.000 kubieke meter. John Ng, chief executive in Singapore op het gebied van LNG, zegt tegenover The Straits Times: “We kijken momenteel naar verschillende mogelijkheden om onze diensten op het gebied van LNG uit te breiden.”

Vrachtwagens op LNG

Vooral in Zuidoost-Azië, Australië en het Midden-Oosten wordt de vraag naar LNG steeds groter, stelt The Straits Times. Singapore heeft wat dat betreft een zeer strategische ligging. “We zien genoeg zakelijke mogelijkheden en kansen om in de regionale vraag naar LNG te voorzien", zegt Ng tegenover The Straits Times. "Daarom bouwen we dit jaar bijvoorbeeld een tankstation voor vrachtwagens op LNG. Deze pilot kan volgend jaar van start gaan.”

CO2-uitstoot

Gebruik van LNG leidt tot veel minder CO2-uitstoot dan gebruik van traditionele brandstoffen. Daarom is het interessant voor de scheepvaart. Zeker omdat regelgeving rondom de uitstoot van schadelijke gassen steeds strenger wordt.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: The Straits Times | Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek