Gevo introduceert hernieuwbare biobrandstof voor luchtvaart

17-10-2016 09:04 | Door: Hidde Middelweerd

Gevo, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in biobrandstof, heeft ’s werelds eerste cellulosehoudende brandstof uit hernieuwbare bronnen geproduceerd, speciaal voor de luchtvaart.

Dit meldt het bedrijf in een persbericht.

Biobrandstof

Gevo ontwikkelde de brandstof door cellulosehoudende suikers te onttrekken uit houtafval. Deze suikers worden omgezet in isobutanol, een alcoholhoudende vloeistof. Deze isobutanol zet Gevo weer om in de zogeheten Alcohol-to-Jet-brandstof.

De Alcohol-to-Jet-brandstof voldoet aan de regelgeving met betrekking tot brandstof voor luchtvaart en kan dus gebruikt worden voor commerciële vluchten.

Duurzame brandstof

Gevo heeft inmiddels bijna 3.800 liter van de duurzame brandstof geproduceerd. Naar verwachting wordt Alaska Airlines de eerste luchtvaartmaatschappij die de hernieuwbare brandstof gaat gebruiken.

Richard Branson, eigenaar van luchtvaartmaatschappij Virgin America, dat eerder dit jaar werd opgekocht door Alaska Airlines, is zeer te spreken over de duurzame brandstof. “Ik ben al lang voorstander van de ontwikkeling van brandstof uit hernieuwbare bronnen. Daarom heeft de Virgin Green Fund ook geïnvesteerd in Gevo. Ik ben dan ook blij dat de eerste commerciële vluchten op deze brandstof aanstaande zijn”, zegt hij in het persbericht.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Gevo | Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek