Singapore wil afval opruimen met zelfrijdende voertuigen

19-10-2016 09:12 | Door: Hidde Middelweerd

Singapore wil zelfrijdende voertuigen gaan inzetten om straten schoon te maken en afval op te ruimen.

Dit meldt Today Online.

Zelfrijdende voertuigen

Het ministerie van transport en de National Environment Agency van Singapore publiceerden deze week een gezamenlijk statement, waarin ze een oproep deden voor de ontwikkeling van dergelijke voertuigen: “We zijn op zoek naar informatie vanuit de industrie en het bedrijfsleven over hoe we dergelijke technologieën kunnen inzetten voor het schoon houden van publieke wegen.”

De zelfrijdende voertuigen moeten een maximale snelheid van 25 kilometer per uur krijgen en in staat zijn om te stofzuigen, te vegen en te borstelen. Obstakels als boomwortels, oneffen oppervlakken en gebroken tegels moeten hierbij geen probleem vormen.

Daarnaast is de Singaporese overheid op zoek naar zelfrijdende voertuigen die afval kunnen ophalen uit prullenbakken, om dit vervolgens zelfstandig naar stortplaatsen te vervoeren.

Hogere productiviteit

Volgens de instanties kan het inzetten van zelfrijdende auto’s leiden tot een hogere productiviteit en besparingen in kosten en tijd.

Bedrijven hebben tot 28 december de tijd om een voorstel in te sturen.

Zelfrijdende taxi's

De zelfrijdende voertuigen waar de Singaporese overheid naar op zoek is, zouden niet de eerste zelfrijdende voertuigen in het land zijn. Sinds kort rijden er namelijk zelfrijdende taxi’s van nuTonomy rond in Singapore. De start-up werd hiermee het allereerste bedrijf dat zelfrijdende taxi’s de publieke weg op stuurde.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Today Online | Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek