Eerste megacontainerschip op LNG

Eerste megacontainerschip op LNG

01-12-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Arabische rederij UASC heeft het eerste grote containerschip op LNG gedoopt. De Sajir stoot 22 procent minder CO2 uit dan een vergelijkbaar conventioneel schip.

Het schip kan 15.000 twintigvoets containers transporteren. De United Arab Shipping Company zet de Sajir in op de route tussen Noord-Europa en Azië. Volgens UASC stoot het schip 22 procent minder CO2 uit dan een iets kleiner schip de vloot dat op gewone brandstof vaart.

De champagne werd door de Arabische rederij ontkurkt op de Zuid-Koreaanse scheepswerf van Hyundai Heavy Industries. Hyundai zal voor de rederij nog tien van dezelfde schepen bouwen. Daarnaast heeft UASC zes nog grotere LNG-schepen besteld. Deze moeten ruimte hebben voor 18.800 twintigvoets containers.

Het grootste containerschip ter wereld is op dit moment de CSCL Globe, die onder Chinese vlag vaart. Dit schip kan 19.000 twintigvoeters transporteren.

Bron: UASC | foto: UASC

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek