DHL bouwt elektrische bestelbus in eigen huis

DHL bouwt elektrische bestelbus in eigen huis

11-12-2014 12:25 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

DHL neemt StreetScooter over. De voormalige start-up maakte al elektrische voertuigen voor de logistieke dienstverlener.

Met de koop brengt DHL de ontwikkeling en productie van zijn elektrische voertuigen onder in eigen huis. StreetScooter is een spin-off van de RWTH Aachen University. Inmiddels is het innovatieve autoconcept uitgegroeid tot een consortium van tachtig bedrijven uit de automobielindustrie, waaronder NedCar. Het bedrijf bestaat sinds 2010 en heeft zeventig werknemers. Sinds het begin van de productie in 2013, rolden er 200 StreetScooters van de band.

DHL nam in 2013 zijn eerste elektrische bestelauto van StreetScooter in gebruik. In Duitsland rijdt het bedrijf in totaal met vijftig elektrische wagens. Wereldwijd zijn dat er 300. De postreus spant zich in het kader van zijn GoGreen-programma in om de CO2-uitstoot omlaag te brengen. In 2020 moet de emissie van broeikasgassen 30 procent lager zijn dan in 2007.

DHL introduceerde eerder dit jaar in Nederland pakketautomaten waar mensen op ieder moment van de dag pakjes kunnen versturen en ophalen. Dat is efficiënter en bespaart autokilometers. Het bedrijf maakt daarnaast de CO2-uitstoot door zijn activiteiten zoveel mogelijk transparant. Ook biedt DHL de mogelijkheid om CO2-uitstoot te compenseren.

Bron: DHL | foto: DHL

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek