Twizy-vrachtwagentje voor laatste kilometers

Twizy-vrachtwagentje voor laatste kilometers

18-12-2014 12:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Twizy is Renault's kleinste model. Toch ziet de Franse autobouwer voor het elektrische autootje een toekomst in het stedelijk transport.

Het concern presenteert het concept Twizy Delivery. Deze Twizy heeft een aanhanger waarin modulaire laaddozen passen. De maximale belading van het karretje bedraagt 1 kubieke meter.

 

Kleinschalig

 

De Twizy Delivery is onderdeel van Renaults VELUD-project, waarin het werkt aan een blauwdruk voor het stedelijk transport van de toekomst. Volgens Renault neemt het belang van kleinschalige logistiek toe doordat consumenten hun aankopen vaker online doen en laten bezorgen. Renault ziet de Twizy Delivery als oplossing voor de laatste kilometers in de stad.

Het concept is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Parijs. Doel is een pilotproject om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Parijs zet daarvoor in op elektrisch aangedreven, lichte bedrijfsauto’s.

Bron: Renault, Gas 2.0 | foto: Renault

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek