GDF Suez start LNG-bunkering Moerdijk

GDF Suez start LNG-bunkering Moerdijk

23-12-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Schepen kunnen nu ook in Moerdijk LNG bunkeren. GDF SUEZ werkt aan een complete LNG-infrastructuur voor de scheepvaart.

Het bedrijf leverde de eerste LNG aan het schip de Eiger van de Danser Group. Danser had met de Eiger eerder dit jaar de primeur van het eerste LNG-binnenvaartschip ter wereld.

GDF Suez LNG Solutions is bezig een complete infrastructuur voor de brandstof op te tuigen. Daarbij horen permanente bunkerfaciliteiten voor schepen, op- en overslag van LNG en oplossingen om deze per schip te bevoorraden. Het bedrijf is de grootste importeur van vloeibaar aardgas in Europa.

LNG kent een 95 procent lagere uitstoot van fijnstof dan traditionele scheepsbrandstof en schepen op LNG stoten minder CO2 uit. Naast milieuwinst levert de brandstof ook economisch voordeel op in vergelijking met diesel.

Bron: GDF Suez | foto: GDF Suez

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek