Heftruckproducent investeert in waterstof

Heftruckproducent investeert in waterstof

07-01-2015 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nacco Materials Handling Group heeft brandstofcelproducent Nuvera Fuel Cells overgenomen. Het bedrijf gaat waterstofheftrucks produceren. 

Dit heeft de Amerikaanse vorkheftruckfabrikant aangekondigd in een persbericht. Met de overname wil Nacco Materials Handling Group (NMHG) het heftruckaanbod verder verduurzamen. Dochteronderneming Hyster-Yale gaat voertuigen afleveren met volledig geïntegreerde brandstofceltechnologie.

Met de overname van Nuvera Fuel Cells brengt NMHG de productie van brandstofcellen onder eigen beheer. Het bedrijf investeert al langer in duurzame en alternatieve energiebronnen voor heftrucks. Momenteel biedt NMHG elektrische en hybride opties. Door het aanbod uit te breiden met een waterstofmodel, hoopt de fabrikant zijn marktpositie te versterken.

 

Ontwikkeling

 

Nuvera’s huidige technologie bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase. Verder onderzoek is nodig om de brandstofceltechnologie te integreren in de heftrucks. Hyster-Yale verwacht hierin de komende 2 tot 3 jaar $ 50 mln te investeren.

Het Amerikaanse concern Hyster heeft sinds het begin van de jaren vijftig een Nederlandse fabriek in Nijmegen die Big Trucks en heftrucks produceert.

Bron: Hyster-Yale | Foto: Mason Bryant, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek