Laatste voorbereidingen voor zonnevliegtuig

Laatste voorbereidingen voor zonnevliegtuig

07-01-2015 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Solar Impulse 2 is aangekomen in Abu Dhabi. Het zonnevliegtuig maakt zich op voor een vlucht rond de wereld, die in maart begint.

Het enorme toestel met een spanwijdte van 72 meter is vanuit zijn thuisbasis Zwitserland met een Boeing 747 vrachtvliegtuig overgebracht naar het emiraat. De Solar Impulse 2 en de Zwitserse bemanning blijven twee maanden in Abu Dhabi voor de laatste voorbereidingen en trainingen.

De vleugel van de Solar Impulse 2 is geheel bedekt met zonnepanelen. De opgewekte stroom drijft vier motoren aan. De overschotten worden opgeslagen in accu's. Daardoor kan het toestel zowel overdag als 's nachts vliegen.

 

Voorbereidingen

 

De wereldreis van ruim 35.000 kilometer duurt ongeveer 500 uur over een periode van vijf maanden. Volgens de piloten Bertrand Piccard en André Borschberg moet er nog veel gebeuren om in maart veilig te kunnen vertrekken. Vooral de trajecten over de oceanen vergen veel van het toestel en van de vliegers. Het zonnevliegtuig moet zo'n vijf dagen en nachten aaneengesloten in de lucht blijven.

Het team koppelt het verblijf in Abu Dhabi ook aan promotieactiviteiten. De Solar Impulse 2 is onder meer te zien tijdens de World Future Energy Summit. Ook een van de grote sponsors van het zonnevliegtuig, de hernieuwbare energiemaatschappij Masdar is in Abu Dhabi gevestigd.

In 2010 vloog de voorloper van het baanbrekende zonnevliegtuig, de Solar Impulse 1, 26 uur achter elkaar over het Amerikaanse continent.

Bekijk het filmpje over de Solar Impulse 2:

 

Bron: Flying Magazine, The National, SwissInfo, SolarImpulse | Foto: Solar Impulse

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek