Maersk verlaagt uitstoot per container met 20 procent

Maersk verlaagt uitstoot per container met 20 procent

26-01-2015 12:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Transportreus Maersk en de Duitse logistieke dienstverlener DB Schenker slaan de handen ineen voor 20 procent minder CO2-uitstoot in 2020.

Dat hebben de beide bedrijven bekend gemaakt. De verlaging van de emissies moet tot stand komen door “duurzaamheidsaspecten een factor te maken in alle bedrijfseconomische beslissingen”.

Maersk zegt de CO2-uitstoot per container nauwkeurig te kunnen uitrekenen.Transparantie over de gemaakte keuzes moet bij klanten interesse opwekken voor duurzaam transport. Volgens directeur Vincent Clerc van Maersk zal de overeenkomst het inkoopproces in het containertransport fundamenteel veranderen.

Besparen

Maersk wist in 2013 de CO2-uitstoot al met 12 procent te verlagen. De grootste containervervoerder ter wereld bespaarde toen $ 764 mln op brandstof.

Het bedrijf kocht de afgelopen jaren enkele tientallen moderne Triple-E-schepen. Deze schepen zijn gebouwd om langzaam te varen. Vergeleken met de concurrentie op de vrachtroute tussen Azië en Europa zou de CO2-uitstoot per vervoerde container 50 procent lager zijn.

Bron: DB Schenker | foto: Wikimedia Commons

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek