Britse luchtvaart bespaart $ 174 mln met korte routes

Britse luchtvaart bespaart $ 174 mln met korte routes

02-02-2015 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De luchtverkeersleiding in het Verenigd Koninkrijk helpt vliegtuigen brandstof te besparen met betere aanvliegroutes.

In 2014 stootten de Britse luchtvaartmaatschappijen per vlucht 4,3 procent minder CO2 uit, ten opzichte van peiljaar 2006. Luchtverkeersdienst NATS, National Air Traffic Services, maakte daarvoor de luchtvaartroutes directer en efficiënter. In andere gevallen is bijvoorbeeld de aanvliegsnelheid aangepast, zodat vliegtuigen geen rondjes moeten vliegen in afwachting van een vrije landingsbaan.

Reductie

De emissiereductie was groter dan de dienst had afgesproken met de luchtvaartsector. Daarmee heeft de NATS een bonus verdiend. De luchtvaartmaatschappijen zelf bespaarden dankzij de inspanningen van de NATS $ 174 mln. Voor 2020 mikt de NATS op een verdere reductie tot 10%. Ook daar is een bedrag aan gekoppeld.

“We kunnen een procent van onze omzet winnen, maar ook mislopen,” zegt Ian Jopson, hoofd milieu en maatschappij bij NATS, in een interview met BusinessGreen. “Dat is voor mij goed nieuws. Met deze aanpak komen de duurzaamheidsprestaties direct onder de aandacht van de CEO en directieleden.”

Bron: GreenBiz | Foto: Bill Damon, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek