Slimme afvalbak bespaart geld en tijd

Slimme afvalbak bespaart geld en tijd

05-02-2015 12:46 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een Fins bedrijf heeft $ 8 mln opgehaald voor de wereldwijde uitrol van hun sensorsysteem voor afvalbakken. Het geld is afkomstig van verschillende internationale investeerders.

Dat meldt Enevo ONe in een persbericht. Het Finse bedrijf voorziet afvalbakken en containers voor de gescheiden inzameling van glas, papier, textiel en e-waste van sensoren die regelmatig de inhoud meten. Die data gaan naar de eigen servers van Enevo. De bijbehorende software analyseert de data en voorspelt de inzet van vuilniswagens, het brandstofverbruik en de servicekosten.

Tot de klanten van het concern behoren onder meer afvalverwerkers en gemeentelijke reinigingsdiensten. Volgens Enevo besparen klanten door het sensornetwerk en de efficiëntere logistiek gemiddeld 50 procent per jaar.

Milieuwinst

Het systeem voorkomt dat overvolle afvalbakken niet worden geleegd, of dat de vuilophalers langs hun route alleen lege containers aantreffen.

De data geven klanten ook inzicht in het gebruik van afvalbakken. Extra inzamelingspunten op drukke locaties leveren volgens het bedrijf ook extra milieuwinst op.

Bron: Enovo | Foto: Epsos.de, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek