$ 114 mln voor duurzamer sorteercentrum DHL

$ 114 mln voor duurzamer sorteercentrum DHL

12-02-2015 15:57 | Door: Erik Verheggen

DHL investeert miljoenen in een nieuw, ultramodern sorteercentrum in Brussel. De geplande hub van 36.500 vierkante meter levert een forse CO2-besparing op.

DHL vermindert zijn ecologische voetafdruk door het gebruik van nieuwe en efficiëntere sorteertechnologieën, verbeterde isolatie, een nieuw wagenpark op aardgas, een zonnepanelenpark en energiezuinige verlichting. Ten opzichte van het bestaande sorteercentrum levert dat een besparing op van 768 ton CO2 per jaar.

 

Capaciteit

 

Het nieuwe centrum bij het vliegveld Brussels Airport betekent bovendien een capaciteitsuitbreiding van 12.000 naar 39.500 verzendingen per uur. De uitbreiding is ook belangrijk voor Nederlandse klanten. Zendingen van en voor klanten uit het zuiden van Nederland verlopen via de hub in Brussel.

Het oorspronkelijke sorteercentrum in Brussel werd in 1985 opgericht als regionaal sorteercentrum. De laatste vijf jaar kende Brussel een stabiele tweecijferige groei in volumes. Die constante groei en de centrale ligging in Europa hebben de transitie in gang gezet naar een internationaal doorvoercentrum. De bestaande bouw loopt daardoor tegen de grenzen van zijn capaciteit aan.

Bron: DHL | foto: DHL

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek