Nutricia reduceert 23 procent CO2 door slim transport

Nutricia reduceert 23 procent CO2 door slim transport

17-02-2015 12:30 | Door: Thijs ten Brinck

Nutricia maakt zijn transport efficiënter. De Nederlandse voedingsproducent stapt voor een groot deel over van vrachtwagens op binnenvaartschepen.

Met een modal shift naar transport over het water reduceert Nutricia de totale afstand die vrachtwagens voor het bedrijf afleggen jaarlijks met bijna 600.000 kilometer. Het is volgens het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) de ‘meest omvangrijke’ verschuiving naar de binnenvaart van de afgelopen jaren.

Samen met transportpartijen zocht Nutricia de meest kosteneffectieve en duurzame totaaloplossing. “De wegvervoerders, binnenvaartoperators en containerterminals bieden allemaal een deel van de oplossing om goederen slimmer door Europa te vervoeren,” zegt Marco Huijsman, logistiek adviseur bij het BVB op de site Truck & Transportmanagement. “Dat levert meer op dan het individueel uitschrijven van tenders op delen van de keten.”

Vervoer via het water is, per kilo en per kilometer transport, brandstofzuiniger dan vervoer in vrachtwagens. De nieuwe invulling van het transport levert Nutricia bijna een kwart CO2-reductie op.

Babyvoeding

Nutricia is onderdeel van het Danone-concern en bekend van de Olvarit babyvoeding. Het bedrijf produceert daarnaast ook speciale voedingsmiddelen voor mensen met medische condities. In Nederland heeft Nutricia zes vestigingen.

Bron: TTM | Foto: zoetnet, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek