Hyperloop is sneller dan je denkt geen sci-fi meer

Hyperloop is sneller dan je denkt geen sci-fi meer

19-02-2015 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De supersnelle trein Hyperloop van Elon Musk heeft zijn eerste investeerder binnen. Het bedrijf Hyperloop Technologies haalt $ 8,5 mln op aan investeringen.

Het bedrijf wil in het derde kwartaal van dit jaar naar de beurs en hoopt daarmee nog eens $ 100 mln op te halen. De aandelen zijn voor iedereen te koop. Het bedrijf wil daarmee het crowdfund-verleden in ere houden, zei CEO Dirk Ahlborn in een interview met Wired Magazine.

Het bedrijf Hyperloop Technologies bestaat uit een groep van ongeveer 200 technici voortgekomen uit JumpStartFund. Anders dan in de oorspronkelijke plannen, gaat de supersnelle trein in de opstartfase geen mensen maar vracht vervoeren. Pas als dat succesvol blijkt, wil het bedrijf de activiteiten uitbreiden naar passagiersvervoer.

De Hyperloop is bedacht door Tesla-CEO Elon Musk. Hij heeft het echter te druk met Tesla en SpaceX. De nieuwe groep Hyperloop Technologies zet het project voort. In januari dit jaar kondigde Elon Musk nog wel de bouw van een testcircuit aan.

Bronnen: Zoeterwoudeonline, Automobielmanagement, Forbes | Foto: Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek