Logistiek-reuzen op het circulaire pad

Logistiek-reuzen op het circulaire pad

18-02-2015 16:19 | Door: Erik Verheggen

Deutsche Post DHL ontwikkelt logistieke modellen voor de circulaire economie. Het bedrijf is toegetreden tot de ‘Circular Economy 100’ van de Ellen MacArthur Foundation.

Volgens de stichting van Ellen MacArthur kan een circulaire economie een materiaalbesparing van $ 1 bln opleveren. DHL zoekt binnen de Circular Economy 100 bedrijven om mee samen te werken voor een logistiek model dat een gesloten keten van materialen en goederen oplevert.

Retourlogistiek

De stichting betrekt Deutsche Post DHL graag bij de inspanningen voor de ontwikkeling van een circulaire economie. MacArthur wijst op de lange staat van dienst van DHL bij de vormgeving van retourlogistiek, emissiereductie en hernieuwbare energie.

DHL is niet de enige logistieke dienstverlener die nadenkt over nieuwe modellen. Concurrent FedEx nam in december 2014 het bedrijf 3PL Genco over. Dit bedrijf is gespecialiseerd in retourlogistiek, sortering, reparatie en revisering.

Bron: DHL | foto: DHL

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek