Taxibot bespaart Lufthansa 2.700 ton brandstof

Taxibot bespaart Lufthansa 2.700 ton brandstof

20-02-2015 15:30 | Door: Erik Verheggen

Vliegmaatschappij Lufthansa heeft een hybride taxirobot in gebruik genomen die alleen al in Frankfurt 2.700 ton brandstof per jaar bespaart.

De 800 pk sterke hybride Taxibot trekt vliegtuigen van de gate naar de startbaan. Het vliegtuig hoeft daarvoor nog niet zijn eigen straalmotoren te starten. Lufthansa demonstreerde de Taxibot deze week in Frankfurt. De Taxibot trok een Boeing 737 naar de startbaan. Het voertuig heeft geen eigen bestuurder. De piloot van het vliegtuig bedient de robot zelf vanuit de cockpit.

De Taxibot is een product van Israel Aerospace Industries. Lufthansa heeft berekend dat het voertuig alleen al in Frankfurt op jaarbasis 2.700 ton brandstof bespaart. Bovendien beperkt de Taxibot de lawaaioverlast en fijnstofproductie.

Bron: Lufthansa | foto: Lufthansa

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek