DHL bezorgt CO2-neutraal in Lyon op waterstof

Renault Kangoo

05-03-2015 15:24 | Door: Laura Fransen

Vanaf vandaag bezorgt DHL in Lyon met waterstofauto’s. De CO2-neutrale Renault Kangoo ZE-voertuigen hebben een bereik van 300 kilometer. 

De Renault Kangoo ZE’s zijn voorzien van een fuel cell range-extender. De extender verdubbelt de capaciteit van de elektrische accu, waardoor het bereik toeneemt naar 300 kilometer. Daarmee zijn de voertuigen volgens producent Symbio FCell drie keer krachtiger dan de meeste reguliere elektrische auto’s.

De waterstoftank hoeft slechts om de drie tot vier dagen bijgevuld te worden. Naar verwachting zal iedere auto per week 400 kilometer rijden. Het project levert het Duitse logistiekbedrijf DHL een totale CO2-reductie op van 3,8 ton.

 

Waterstof

 

DHL gaat de komende 18 maanden in het Franse Lyon gebruik maken van de duurzame auto’s. De proef is onderdeel van het Europese HyWays-project dat de mogelijkheden van waterstof in kaart brengt.

Symbio FCell-CEO Fabio Ferrari is blij met de samenwerking. “Het is een signaal voor de transportindustrie dat alternatieve oplossingen en 100 procent zero emissies levensvatbaar en permanent zijn”, zegt hij in een persbericht.

DHL werkt ook op andere gebieden aan duurzaamheid als onderdeel van het GoGreen-programma. Het bedrijf biedt inzicht in de CO2-uitstoot van zijn activiteiten en werkt aan het verminderen hiervan.

Bron: Transport Online, Symbio FCell | Foto: DHL

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek