Eerste wereldrecord voor Solar Impulse 2 is al binnen

Solar Impulse

11-03-2015 13:22 | Door: Laura Fransen

Het eerste wereldrecord is binnen voor zonnevliegtuig Solar Impulse 2. Het vliegtuig vloog 1.468 kilometer van Muscat naar Ahmedabad. Dit is de grootste afstand ooit afgelegd in een zonnevliegtuig.

De Solar Impulse 2 vertrok maandag vanuit Muscat, Oman. Na 13 uur en 20 minuten vliegen landde piloot Bertrand Piccard veilig in Ahmedabad, India. De vlucht was het eerste deel van de ruim 35.000 kilometer die het vliegtuig zal afleggen in zijn reis om de wereld.

Een infographic van persbureau Reuters toont het indrukwekkende ontwerp van de Solar Impuls 2. Het toestel heeft een spanwijdte van 72 meter. De vleugels zijn geheel bedekt met 17.000 zonnecellen die de vier motoren aandrijven. Accu’s slaan het overschot aan opgewekte stroom op, zodat het toestel ook ’s nachts door kan vliegen.

Na vier dagen rust zal het vliegtuig zijn weg vervolgen. Via Myanmar vliegt de Solar Impulse 2 naar zijn volgende bestemming: China.

Bron: Solar Impulse, Reuters | Foto's: Solar Impulse

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek