Shell opent eerste LNG-tankstation voor vrachtwagens

Shell LNG

18-03-2015 16:29 | Door: Willemien Groot

Shell opent in de Rotterdamse Waalhaven het eerste LNG-tankstation voor vrachtwagens. De oliemaatschappij heeft daarmee een Europese primeur.

Het tankstation ligt vlakbij de A15, de doorgaande route naar België, Frankrijk en het Ruhrgebied. Het station heeft een capaciteit van 70.000 liter LNG, en kan per dag ongeveer 170 vrachtwagens van vloeibaar aardgas voorzien. Het gas wordt geleverd via een speciale laadfaciliteit voor tankwagens op de Maasvlakte.

De transportbedrijven SUEZ environnement NL, het voormalige Sita, Vos Logistics en ABS Trucking zijn de eerste klanten. Transportbedrijven zijn steeds vaker bereid over te stappen over op vloeibaar aardgas als vervanger voor diesel. LNG is schoner, met een lagere uitstoot van fijnstof, zwavel en stikstofoxides.

Volgens Shell is LNG een interessant alternatief voor transportondernemingen. De oliemaatschappij verwacht op termijn een groter aandeel van LNG in de brandstofmix. Zodra de vraag toeneemt, gaat Shell het aantal LNG-tankstations in Nederland uitbreiden.

Bron: Shell | Foto: Shell

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek