MAN-trucks opent eerste CO2-neutrale fabriek

Zonne-energie, zonnepanelen

25-03-2015 13:00 | Door: Willemien Groot

MAN Truck & Bus heeft in Zuid-Afrika de eerste CO2-neutrale assemblagefabriek geopend. De fabriek is een primeur voor het land en voor de wereldwijde operaties van MAN.

De fabriek in het Zuid-Afrikaanse Pinetown is volledig genoveerd. Het dak is voorzien van een zonnepaneleninstallatie van 580 kilowatt. Daarnaast heeft MAN Truck & Bus geïnvesteerd in ramen en isolatie, voor meer daglicht en efficiëntere koeling. De elektriciteit die de fabriek niet nodig heeft, gaat naar het stadsnet.

De renovatie kostte omgerekend ruim € 400.000 en heeft nog geen zes maanden geduurd. MAN South Africa verwacht een besparing van ongeveer € 80.000 per jaar op de elektriciteitsrekening. Bovendien rekent het bedrijf af met de jaarlijkse CO2-uitstoot van 860 ton. Bij de fabriek werken 160 mensen. 

De omschakeling naar zonne-energie is onderdeel van de wereldwijde Climate Strategy van het Duitse concern. Daarin is onder meer vastgelegd dat de CO2-uitstoot in 2020 bij alle productiefaciliteiten in Europa, Afrika, Azië en Zuid-Amerika met 25 procent is verminderd. Het concern investeert onder meer in energie-efficiëntie, hernieuwbare energieprojecten en warmtekrachtcentrales voor zijn faciliteiten.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: MAN Truck & Bus | Foto: MAN Truck & Bus South Africa

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek