Nieuwe techniek maakt waterstof goedkoper

maisveld

07-04-2015 11:57 | Door: Jerom van Gemert

Een nieuwe, biologische techniek maakt de productie van waterstof goedkoper. De techniek is bovendien sneller dan de conventionele methoden.

Wetenschappers aan de universiteit Virginia Tech ontwikkelden een methode om grote restromen van maisboeren om te zetten in waterstof. Alle delen van de plant zoals de stengels, het kaf en de kolven blijken geschikt voor waterstofproductie. 

In het proces zetten enzymen de biomassa om in waterstof en CO2. Het gaat om ongezuiverde biomassa, die geen aparte bewerking nodig heeft. Dit maakt de productie van waterstof goedkoper en compacter. Maisverwerkingsbedrijven zouden de brandstof op eigen terrein kunnen produceren. 

De geproduceerde waterstof is meteen toepasbaar is als brandstof. De wetenschappers denken dat de nieuw ontwikkelde methode de introductie van waterstofvoertuigen een enorme boost kan geven.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bronnen: Virginia Tech | Foto: Phil Roeder via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek