Student-vogelverjager ondernemer van het jaar

20-04-2015 09:31 | Door: Thijs ten Brinck

In Washington heeft de Haarlemse student Steinar Henskes de Global Student Entrepreneur Award gewonnen. Henskes bedrijf maakt lasers die vogels verjagen in de landbouw en op luchthavens.

Steinar Henskes is oprichter van de Bird Control Group. Zijn bedrijf levert de Agrilasers, automatische en handbediende lasers om ganzen en andere vogels te verjagen. Agrariërs in inmiddels 65 landen zetten de agrilasers in om gewassen te beschermen. Vliegvelden als Schiphol en London Airport gebruiken de lasers om vogels weg te houden bij opstijgen en landende vliegtuigen.

Henskes agrilaserHenskes won op een evenement in Washington $ 20.000 en is verkozen tot beste studentondernemer ter wereld. Hij versloeg daarmee 2.000 inzendingen uit bijna 40 landen.

“Ik ben dankbaar, verheugd en een beetje overweldigd door dit alles”, zegt Steinar Henskes. “Als onderdeel van de wereldwijde Entrepreneurs’ Organization heb ik toegang tot 10.000 leden en een netwerk van ondernemers en dat zal mij zeker helpen om Bird Control Group de komende jaren te leiden.”

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Bird Control Group | Foto: MarketWired

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek