Zwitserse drone bezorgt pakketjes in de Alpen

Grimselpas Zwitserland

20-04-2015 11:15 | Door: Erik Verheggen

Swiss Post test komende zomer het bezorgen van pakketpost met drones. Het bedrijf volgt daarmee het voorbeeld van DHL en Amazon.

Dat meldt de website Swissinfo. Swiss Post gebruikt drones van het Amerikaanse Matternet. Voor de proef werkt het postbedrijf samen met Swiss International Airlines.

Swiss Post denkt met drones bewoners van afgelegen gebieden beter te kunnen bedienen. In het bergachtige Zwitserland volgen wegen niet altijd de kortste weg. Kronkelige bergwegen en –passen verbinden dorpen in de verschillende dalen met elkaar. Drones hoeven de haarspeldbochten niet te volgen kunnen daardoor vaak sneller op een bestemming zijn.

Het Zwitserse postbedrijf is niet de eerste die proeven doet met dronebezorging. De Amerikaanse internetretailer Amazon kreeg vorige week toestemming om proeven te doen met de bezorgmethode. In Duitsland heeft DHL een ‘parcelcopter’ in gebruik om het medicijnen op het waddeneiland Juist af te leveren.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Nu.nl,  Swissinfo | foto: Andrew Smith, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek