Amazon test bezorging in Audi-kofferbakken

audi

23-04-2015 08:36 | Door: Erik Verheggen

Na de drone-bezorging, komt Amazon in München ook met een andere proef. Het bedrijf gaat pakketjes af leveren in de kofferbakken van geparkeerde Audi’s.

Dat meldt de zakenkrant The Financial Times. Klanten van Amazon die een Audi rijden, worden mogelijk uitgenodigd voor de proef. Bezorgers krijgen de mogelijkheid om de geparkeerde Audi’s eenmalig op te sporen en hebben dan zonder sleutel toegang tot de kofferbak.

Het idee heeft wel wat weg van de pakketkluisjes die logistieke dienstverleners ook in Nederland beschikbaar stellen. Verschil is dat de klant er niet heen hoeft te rijden, omdat het pakketje al in de achterbak ligt.

Voordeel voor Amazon is dat de koerier nooit een tweede poging tot bezorging hoeft te doen, omdat de ontvanger niet thuis is. Dat scheelt tijd en CO2-uitstoot. Vorig jaar lekte uit dat logistiekreus DHL en automerk Volvo een soortgelijke proef in gedachten hebben.

Het is volgens de Financial Times niet duidelijk wanneer de techniek ook naar andere steden of automerken komt. Uiteindelijk moet de dienst ‘overal’ beschikbaar komen, zegt Amazon in de zakenkrant.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Financial Times, The Next Web | foto: Kenny Louie, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek