Noorse bezorgservice Nimber breidt uit in Europa

Nimber

28-04-2015 14:25 | Door: Jerom van Gemert

De Noorse bezorgplatform Nimber gaat uitbreiden naar Groot-Brittannië. Nimber is een peer-to-peer platform dat mensen met elkaar in contact brengt voor de bezorging van pakketjes.

Mensen die onderweg zijn en bagageruimte over hebben, kunnen pakketten bezorgen naar hun plaats van bestemming. Via Nimber worden potentiële bezorgers en ontvangers met elkaar in contact gebracht. De bezorgers krijgen een vooraf vastgesteld bedrag als vergoeding.

In Scandinavië heeft het platform al meer dan 30.000 leden, en meer dan 10.000 pakketjes bezorgd. Met Nimber hebben bezorgers het afgelopen jaar 1,7 miljoen kilometer afgelegd. Volgens het bedrijf is dankzij het platform al bijna 600 ton CO2-uitstoot bespaard.

Nimber is niet de enige peer-to-peer bezorgservice. Peership, Roadie, Kanga en Carry zijn enkele andere voorbeelden. De Amerikaanse start-up Carry koppelt mensen die een pakket willen versturen aan mensen die ruimte over hebben in hun koffer tijdens een vliegreis.

Voor meer informatie over Nimber zie het filmpje. Nimber heette voorheen Easybring.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bronnen: Nimber, Edie | Foto: Nimber

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek