Transportbedrijf Penske legt 788 zonnepanelen op dak

zonnepaneel

04-05-2015 12:20 | Door: Erik Verheggen

De logistieke dienstverlener Penske Logistics heeft 788 zonnepanelen op het dak van zijn magazijn in Roosendaal geplaatst. Het grootste deel van de energiebehoefte wekt het bedrijf nu zelf op.

Dat schrijft de website TTM.nl. Penske verbruikt op de locatie in Roosendaal jaarlijks ongeveer 300.000 kilowattuur elektriciteit. De zonnepanelen wekken 230.000 kilowattuur per jaar op.

Penske Logistics is een Amerikaans concern met wereldwijd 1.000 locaties en 200.000 voertuigen in gebruik. Volgens TTM spant het bedrijf zich in om door het verduurzamen van de eigen bedrijfsprocessen een bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de klanten van het concern. Met de zonnepanelen verstevigt Penske zijn concurrentiepositie.

“Nadat we onlangs alle lampen in onze vestigingen hebben vervangen door LED-lampen, is dit een mooie volgende stap”, zegt Managing Director Piet Zoutendijk van Penske Logistics Europe tegen TTM.

Later dit jaar plaatst Penske Logistics ook zonnepanelen op het dak van een ander distributiecentrum in Roosendaal.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: TTM.nl | foto: (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek