26-05-2015 16:00 | Door: Erik Verheggen

Op Trade Port Noord in Venlo zijn de voorbereidingen gestart voor het nieuwe distributiecentrum van investeerder Groep Heylen. Het gebouw wordt opgetrokken uit recyclebare materialen.

Dat er goed is nagedacht over de duurzaamheid van het gebouw, blijkt uit de toepassing van een hybride draagconstructie van beton en staal. Voor de kolom-, wand- en dakconstructies van de  VE-commerce Logistic Campus wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen, die bovendien recyclebaar zijn.

Dat meldt VDR Bouwgroep, dat de BREEAM-certificering voor het distributiecentrum begeleidt. De betrokken partijen mikken op een certificaat op het niveau Very Good.

Er is in de ontwikkeling van de nieuwbouw door architect Wastiau & Co veel aandacht besteed aan het creëren van een aangename werkomgeving. Bijzonder is dat de ramen in de gevel van de magazijnruimte afwisselend vierkant en langwerpig zijn. Samen vormen ze in morsecode de songtekst van de jaren zeventig Bruce Springsteen-hit Blinded by the light. “Een vleugje rock ’n roll dus”, meldt VDR Bouwgroep.

Bron: Logistiek Totaal, Duurzaam gebouwd, VDR Bouwgroep | foto: Takahiro Kyono, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)