Duurzaam distributiecentrum 'met een vleugje rock ‘n roll'

Bruce Springsteen

26-05-2015 16:00 | Door: Erik Verheggen

Op Trade Port Noord in Venlo zijn de voorbereidingen gestart voor het nieuwe distributiecentrum van investeerder Groep Heylen. Het gebouw wordt opgetrokken uit recyclebare materialen.

Dat er goed is nagedacht over de duurzaamheid van het gebouw, blijkt uit de toepassing van een hybride draagconstructie van beton en staal. Voor de kolom-, wand- en dakconstructies van de  VE-commerce Logistic Campus wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen, die bovendien recyclebaar zijn.

Dat meldt VDR Bouwgroep, dat de BREEAM-certificering voor het distributiecentrum begeleidt. De betrokken partijen mikken op een certificaat op het niveau Very Good.

Er is in de ontwikkeling van de nieuwbouw door architect Wastiau & Co veel aandacht besteed aan het creëren van een aangename werkomgeving. Bijzonder is dat de ramen in de gevel van de magazijnruimte afwisselend vierkant en langwerpig zijn. Samen vormen ze in morsecode de songtekst van de jaren zeventig Bruce Springsteen-hit Blinded by the light. “Een vleugje rock ’n roll dus”, meldt VDR Bouwgroep.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Logistiek Totaal, Duurzaam gebouwd, VDR Bouwgroep | foto: Takahiro Kyono, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek